Du er her:
Forside > Pårørende
 

STØTTE TIL HELE FAMILIEN

At være ægtefælle eller have en far eller mor, der er psykisk syg, kan være en stor belastning for hele familien. Familien mangler måske de ekstra ressourcer, der skal til for skabe positive oplevelser sammen. Ægtefællen er ofte slidt ned af at skulle passe den psykisk syge og samtidig tage sig af børnene. Der er måske ikke overskud til lektiehjælp, til at tage på ture, til at få smurt madpakken, til at have gæster m.m.

Derfor har vi i Muhabet fokus på familier, hvor der er en far eller mor, der er psykisk syg.
Det kan også være en familie, der har en voksen søn eller datter, der er psykisk syg og som bliver passet i hjemmet.
I den daglige åbningstid, hvor gæsterne kommer, kan det aflaste ægtefællen i nogle timer om dagen, så han eller hun kan få tid til sig selv eller komme væk fra hjemmet.

Vi arrangerer derudover caféaftener en gang om måneden, hvor vi laver en fest for hele familien med god mad på buffet'en, musik og optræden – dans og sang. Her kommer familier – gerne med venner, frivillige, gæster og optrædende. Det nedbryder barriererne mellem de psykisk syge og omgivelserne og bidrager til at pårørende og børn får gode oplevelser sammen med deres psykisk syge forældre.

Når tiden tillader det tager vi også på udflugter sammen med familierne eller på sommerkoloni.
Børnene kan slappe helt af, for de behøver ikke at bekymre sig om, hvordan deres forældre nu har det og hvad de laver. Vi er sammen i et fællesskab, hvor der er andre voksne, der er opmærksommme på forældrene.
Samtidig kan børnene opleve, at der er andre voksne, der også kan være psykisk syge, og at det ikke er noget skamfuldt.

Billedet er fra en af vores udflugter, hvor famile, venner, frivillige og ansatte er taget til stranden

 

KALENDER
Følg med i vores kalender. Der fortæller vi om planlagte udflugter og arrangementer, hvor pårørende naturligvis også er velkomne.

Webmaster: Mette Johansen